"Over vannet" - statuen ved MS-senteret

Lisztes  Lisztes2

Foran hovedinngangen til MS-senteret i Hakadal står en fin bronsestatue laget som kalles "Over vannet" som er laget i 1993.

Det er den kjente kunstneren Istvan Lisztes som har laget den. Her er mer inforamsjon om kunstneren:

István Lisztes (født 8. april 1942) i Ungarn er kunstner og billedhugger, bosatt i Norge siden 1977. Han var professor i figurativ skulptur ved Statens kunstakademi i Oslo i perioden 1996-2002.

Lisztes er utdannet i skulptur ved Kunstakademiet Budapest 1962-1969, samt i filosofisk estetikk ved Universitetet i Budapest 1971-1973. Han er gift med kollegaen Wenche Gulbransen.

Lisztes' figurative skulptur i tre eller stein gjengir ofte menneskekroppen i et strengt, hieratisk formspråk, som f.eks. Dialog (1986, Museet for samtidskunst, Oslo). Sammen med sin kone, billedhuggeren Wenche Gulbransen, har han utført medaljer. Fikk 1994 førstepremie for sitt forslag til utsmykning (ved hovedinngangen) av det nye Rikshospitalet i Oslo med De tre gratier.

 

Kikder: Wikipedia, SNL

 

Lisztes4

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Statuen "Over vannet"