Raumerrittet

raumerrittlogo

Raumerrittet etablerte seg gjennom flere år som et av de store sykkelrittene på Østlandet. Rittet gikk langs Romeriksåsen med start og mål på Hellerudsletta.. Rittet ble første gang arrangert våren 2001, og feiret i 2011 10 års jubileum. Man hadde blant annet aldersbestemte klasser med seeding i distansen på 64 km i tillegg til 79 km.

Selve hovedrittet var på ca 79 km med start og mål på samme sted, gikk i et variert terreng med en høydeforskjell på ca. 500 meter. Løypa rundet Råsjøen før man satte nesa sydover igjen. Noen synes løpet var i drøyeste laget, derfor hadde man kortere varianter på henholdvis 39 km og 64 km. I tillegg har man flere populære lagkonkurranser samt eget barneritt, Familierittet Raumern.

NB! Rittet ble avlyst i 2016 på grunn av dårlig påmelding.

Kort historikk:  

Ifølge sagaen ble et av de største slagene i distriktet utkjempet ved Hellerudsletta. Det skjedde i år 1022 mellom Olav den Hellige ogOlav den Hellige raumerne under innføringen av kristendommen i Norge.

Folket på Romerike ble kalt raumar, et navn som kan gå tilbake til de første hundreårene e. Kr. Navnet er avledet av raumr, som betyr larm eller dunder. Det har sammenheng med de store fossene i Glomma og Vorma. Derfor ble sykkelrittet kalt Raumerrittet.


For 2017 har man valgt å flytte hele arrangementet til Gjerdum kommune . Ritter ble avlyst i 2018 på grunn av manglende interesse.,

Rittet blir helt annerledes enn tidligere:

En trasé - ingen ekstreme bakker, hverken opp eller ned

3 forskjellige distanser 25km – 50km – 75km

Du velger underveis - her vil de aller fleste finne sin utfordring

Nytt Start- og målområdet - publikumsvennlig i start målområde

Hjemmeside

xo-bikers

Raumerrittet

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Raumerrittet