Kulturlivet i Nittedal

nittedal bygdekor700 

Høy aktivitet i kulturlivet

Nittedal og Hakadal har et rikt kulturliv. Mange dyktige og aktive innbyggere legger ned et enormt frivillig arbeid for å kunne gi oss et stort og rikt tilbud. I bygda finnes mange kor og musik­korps med flere 100 aktive deltakere i alderen 5 - 75 år. Videre finnes det blant annet skoleorkester, trekkspillklubb, storband, jazzgrupper, rockeband, visegrupper.

Til stor glede for befolkningen gjennomføres hvert år store og faste musikkarrangementer i kommunen. Med det nye kulturhuset Kulturverket Flammen på plass vil det ikke bli mindre aktivitet i årene fremover!

Alle musikkforeningene har jevnlig en rekke konserter med forskjellig innhold og høyt musikalsk nivå.

Nittedal kulturskole har en sentral plass i kul­turlivet. I tillegg til ca. 250 elever som får vanlig musikkskoleundervisning, har mer enn 500 medlemmer i kor, korps, orkester, og teater tilknyttet skolen. Ca. 100 elever i barnehager og 3000 i grunn-skolen får også undervisning i samarbeid med lærere tilknyttet skolen, gjennom Den kulturelle skolesekken.

På denne siden ønsker vi å fokusere på bygdas egne kunstnere og det levende kulturlivet.

Klikk deg inn på linkene til høyre for å se alle tilbudene.

vikaband

Vika Band gjester Jazzklubben. Foto: Ragnar Strand

soulchildren

Kjerringa med Staven (2010) 

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Kultur