Ulv

Ulv (Open lisence Morguefile)

 

Utseende

Ulven er et hundedyr, og hunden stammer fra ulven. Ulven er mer langbent enn de fleste hunderaser og den har fyldigere hale som henger rett ned i en bue ut fra kroppen. Tennene er også større og kraftigere. Kroppslengden er 100-150 cm og skulderhøyden 66-81 cm. Ulven veier mellom 35-45 kg  og blir ca.  15 år.

Utbredelse

Ulven holder til i skog og i fjellstrøk. Den lever i familiegrupper. Etter at ulven blir mer utbredt vil vi måtte regne med at ulven også slår seg ned i skogene som omgir Nittedal.

Mat

Kløvdyr er viktigste byttedyr, men den spiser alt fra mus til elg. Den fanger hjort, rev, hare, smågnagere, fugler, åtsel og husdyr. Ulven er fryktet og hatet. Dette er mye fordi den er et rovdyr som ofte tar sauer. Dessuten er det mange historier knyttet til ulven om hvor farlig den er. Mange er uenige i om ulven kan drepe folk.

Annet

Ulven ble mer eller mindre utryddet i Norge tidlig i dette århundret. Den ble fredet i 1973, og siden da har det blitt flere ulver. Det karakteristiske ulvehylene kan høres på en mils avstand under gode forhold.

Ulven

DSC06139

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Dyr i marka Ulven