Huggorm

hoggorminordmarka

Utseende

Huggormen er gråsvart eller brunaktig med mørkt sikksakk-mønster på ryggen. På de mørkeste ormene er det vanskelig å se sikksakkranden. Ungene er 14-20 cm lange når de er nyfødt. En voksen orm blir vanligvis 50-70 cm, men den kan bli helt opp til 90 cm lang. Vanlig vekt er 150-200 g. Hunnen er litt større enn hannen. Den kan bli rundt 10 år.

Utbredelse

Huggormen er blant dyrene som sover vintersøvn. Vi sier den er vekselvarm. Som oftest sover flere hundre dyr sammen i en hule eller i en steinrøys. De våkner når vårsolen skinner og varmer dem opp.

Mat

Den spiser mus, fugleunger og andre småkryp. Den holder seg unna piggsvin og maur, så nær en maurtue finner du ikke hoggorm.

Annet

Huggormen er fredelig og biter bare om den føler seg truet. Et huggormbitt er sjelden farlig for en frisk, voksen person. Barn og eldre tåler bittet dårligere. Trekk deg unna ormen når du ser den. 
Det ser ut som hoggormen får levende unger, men i hemmelighet trenger ungene seg ut av den gjennomsiktige egghinnen under fødselen. De
n får 5-12 unger i august/ september.

skogbro

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Dyr i marka Huggorm