Toppmeis

toppmeis

Utseende

Enaste meis med fjærtopp på hodet. Den har gråbrun rygg, gråhvit underside og svarte og hvite tegninger på hodet. Den er ca 12 cm lang.

Utbredelse

Fuglen holder stort sett til i granskoger over store deler av Norge. Den har reder i fuglekasser og i grantrær.

Mat

Toppmeisen spiser frø og insekter.

Annet

Den får 4-8 unger. Den synger slik: sisisisi seheheherr.

DSC 1250

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Fugler Toppmeis