Svarttrost

svarttrost

Utseende

Hannen er svart med gult nebb og en gul ring rundt øynene, hunnen er mørk brun over og lysere under og har brunt nebb. Den blir 27 cm lang.

Utbredelse

Svarttrosten er vanlig over store deler av Norge. Den har rede i trær og busker, i berghyller eller på bakken. I september – oktober trekker de fleste norske svarttroster sørvestover. Men langs kysten fra Oslofjorden til Trøndelag er det også mange fugler som overvintrer.

Mat

Fuglen liker mark, snegler, insekter og bær. Om vinteren spiser den mye på fuglebrettet.

Annet

Svarttrosten er nasjonalfugl i Sverige og en av Norges vanligste i hager og parker. I april legger den det første kullet på 4-5 blågrønne, spettede egg.  Den prøver å bygge redet skjult slik at ikke katter og skjærer finner det. Swng: En djup, langsom, svært velklingende plystring, med 2-3 sekunders lengde.

DSC 8133

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Fugler Svarttrost