Svartmeis

svartmeis

Utseende

Svartmeisen kan bli 11 cm og veier 9 gram. Den er den minste av meisene våre. Stjerten er kort, og hodet er svart med hvite kinnflekker og hvit flekk i nakken. Oversiden er grå med hvite vingebånd og undersiden er lys gråbeige. Om vinteren ser vi den ofte sammen med granmeis og fuglekonger.

Utbredelse

Vi finner svartmeisen i barskog, og da særlig der det er gran.  Den kan også hekke i åpne områder.

Mat

Svartmeisen spiser insekter, edderkopper og frø. Finner ofte maten ytterst ute på grenene. Der kan den henge opp ned. Den er en mester i å hamstre.

Annet

Svartmeisen bygger redet i hule trær og legger 8 -10 egg. Den synger ti-vits ti-vits.

DSC 1279

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Fugler Svartmeis