Stokkand

DSC05628

Utseende

Hunnen er brunspraglete. Hannen har grønt, glinsende hode, med hvit ring mellom hals og bryst som er rustbrunt. Både hunnen og hannen har et blålilla felt på vingene. Den blir 58 cm.

Utbredelse

Stokkanda hekker praktisk talt over hele landet. Den overvintrer der den finn åpent vann om vinteren. Mange er langs kysten i Norge, mens en del trekker ut av landet.

Mat

I parker og havneområde lar de seg villig fóre og spiser snart av hånden din. Ellers består føden av planter, frø og ulike insekter.

Annet

Den legger 10 til 12 egg. Redet blir lagt godt skjult på bakken. Som regel legger stokkanda 7-12 egg som ruges av hunnen i 28-29 døgn. Låten deres er raske ræpræp-ræp-ræp.

andefamilie

DSC 0969

DSC 4591

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Fugler Stokkand