Stær

staer1

Utseende

Stæren har to ulike fjærdrakter: en om våren/sommeren, og en om høsten/vinteren. Vårdrakten er svart, metallglinsende med lyse flekker på ryggen, og nebbet er gult. Om høsten/vinteren er hele fuglen full av hvitaktige flekker, og nebbet er brunt. Fuglen er ca. 22 cm lang.

Utbredelse

Stæren overvintrer i Frankrike, England og Belgia. Den kommer til Norge i mars/april. Den kommer alltid tilbake til samme stedet. Stæren er utbredd over det meste av landet. Den trives godt i løvskog (særlig bjørkeskog).

Mat

Den spiser insekter, bær, frø og larver.

Annet

Stæren legger 5-7 lyseblå egg i hule trær, under takstein og i fuglekasser. Dette skjer tidlig i mai. Rugetiden er mellom 12-14 dager. Etter nye tre uker flyr ungene ut. Stæren kan herme (imitere) etter mange fugler og andre lyder.

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Fugler Stær