Spettmeis

spettmeis

Utseende

Spettmeisen er 14 cm og veier 19-24 g. Oversiden er blågrå og undersiden lys. Den har en svart strek gjennom øynene. Spettmeisen er den eineste fuglen i Norge som kan gå nedover.

Utbredelse

Den liker seg best i gammel løvskog, parker og hager. Spettmeisen holder sammen i par hele året. De bygger rede i hule trær. Dersom åpningen er for stor, murer den igjen litt av inngangen. Den legger 5-8 egg en gong om våren.

Mat

Spettmeisen spiser nøtter, bær og insekter. Om vinteren liker den seg på fuglebrettet.

Annet

Den synger ”by by by by”

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Fugler Spettmeis