Kråke

kraake

Utseende

Kråka er gråbrun med svart hode, vinger og stjert. Kråka veier 540-600gram, og den blir ca. 47cm lang fra nebb til hale.

Utbredelse

Kråka bygger redet sitt i trærne. Den legger 4-5 egg en gang i året.

Mat

Den er altetende. Alt fra frø, larver til små dyr som fuleunger og og mus. Den er også åtseleter.

Annet

Dersom en legger et egg i kråkereiret, vil kråka ruge ut dette sammen med sine egne egg. Kråkeparet lever sammen hele livet. De lever ofte i nærheten av mennesker og søpledynger om vinteren. Kråka synger den kjente "kra-kra"-songen.

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Fugler Kråke