Kjøttmeis

kjotmeis

Utseende

Kjøttmeisen kan bli 14 cm og veier ca 20 gram. Den er vår største meis. Den har et svart hode med hvite kinn og en svart stripe langs den gule undersiden. Ryggen er grønnaktig, mens stjert og vinger er blåaktige.

Utbredelse

Kjøttmeisen er sosial og holder gjerne sammenn med andre fugler. Om vinteren letar den ofte etter mat sammen med blåmeisar og andre skogsfugler i såkalte meisetog. Disse "togene" streifer rundt i et avgrenset område på leting etter mat. I hekketiden splittes flokkene og kjøttmeishannene blir aggressive. Flukten til kjøttmeisen er ganske lett å kjenne igjen: den har raske vingeslag avbrutt av bølgende glideflukt. Vi finner kjøttmeisen i løv- og blandingsskog, parker og på fuglebrettet i hagen vår. Den er svært tilpassingsdyktig. Kjøttmeisen lever stort sett over hele landet, bortsett fra helt nord i Finnmark.

Mat

Kjøttmeisen spiser insekter, frø og bær. Vi kan ofte se den på leting etter insekter som sitter i barken på trærne. Kjøttmeisen er en rastløs matjeger som sjelden er i ro. Om vinteren er den en hyppig gjest på fuglebrettet vårt.

Annet

Den synger alltid rytmisk. Ti-ti-ti, tify-tify-tify, fyti-fyti-fyti eller titify-titify-titify.

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Fugler Kjøttmeis