Gransanger

gransanger

Utseende

Gransangeren er gråbrun og olivengrøn på oversiden med en gulaktig strek over øynene. Undersiden er gulhvit. Fuglen er ca. 12 cm lang.

Utbredelse

Den holder til så langt nord som til Troms. Den er en trekkfugl, og holder til i Nord-Afrika eller Sør-Europa om vinteren. Best trives den i skogen, både i løvskog og barskog.

Mat

Gransangeren spiser mest insekter.

Annet

Når den synger kommer det noen ensformige ”tjipp-tjapp-tjipp-tjapp”. 
Den legg
er 5-8 egg i mai. Ungene er i redet bare 12-15 dagar.

trestamme

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Fugler Gransanger