Granmeis

granmeis

Utseende

Hodet er svart, kjakene er rene og hvite, og den har en hvitaktig stripe langs vingen.  Lengden er 12 cm, og vekten er 11 gram.  

Utbredelse

Granmeisen lever hovedsakelig i bar- og blandingsskog, men vi kan også finne den i fjellbjørkeskog. Den holder til der både sommer og vinter. I Norge lever granmeisen over hele landet, bortsett fra i store deler av Finnmark.  Om vinteren holder den ofte sammen i små flokker. Den liker seg godt sammen med toppmeis, svartmeis og fuglekonger. 

Mat

Granmeisen spiser insekter og frø.

Annet

Lokketonen er slik: titsi tæææ tæææ.

DSC 0020

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Fugler Granmeis