Dompap

Dompap

Utseende

Dompapen har svart hette på hodet. Den er rød brystet og på toppen. Hunnen er slik som hannen, men hun er mer rødbrun i fargen. Den blir ca. 15 cm lang.

Utbredelse

Dompapen flyr i flokk om vinteren. Om våren, sommeren og høsten holder dompapen seg mest i skogen der den har rede og blir sjelden sett andre steder. Men om vinteren trekker den inn i bebyggelsen. Dompapen trives best i trær og busker.

Mat

Hovedretten er frø og knopper. Om våren spiser den rakler, løvetann og smørblomster. Om sommeren kan dompapen spise frø av brennesle, syre og en del insekt og larver. På fuglebrettet foretrekker den solsikkefrø.

Annet

Dompapen har samme make hele året. De får 4-6 unger hver sommer.

DSC 1410

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Fugler Dompappen