Bokfinken

Bokfinken

Utseende

Bokfinken er en svært vanlig fugl i Norge, og kan hekke nesten over alt der det finnes trær og busker. Hunnen er gråbrun og hannen er grå på hodet men litt svart på vingene og litt oransje på brystet. Det er lett å kjenne igjen bokfinken på sangen: "ti-ti-ti-ti-tjue-tredve-førr!" og ”fru fru fru Borkgrevink”. Lokketonen er "hu-it". Fuglen har blågrå hette og skuldre, vinrødt bryst og kinn, rødbrun rygg og to hvite tverrbånd på vingene. Bokfinken er ca 15 cm og veier 19-24 gram.

Utbredelse

Bokfinken holder til i skogen, i hager og i parker. Om natten sover den i busker og skog. Noen få er her om vinteren, men de fleste drar sør eller vestover, særlig til England om høsten. De kommer tilbake i mars/april. Hannen kommer et par uker før hunnen.

Mat

Den spiser korn og frø.

Annet

Bokfinken hekker på samme stedet år etter år. Den legger 4-5 egg ei gang om våren.

dretnetjernet2

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Fugler Bokfinken