Blåmeis

Blåmeis

Utseende

Blåmeisen har lyseblå hette og svarte streker over øynene. Vingene og stjerten er også blå. En voksen blåmeis blir ca 11,5cm lang og veier 9-12 gram. Blåmeisens mest vanlige sang er et vakkert "tsi-tsi-tser rr" – med en trille til slutt.

Utbredelse

Blåmeisen lever i løvskog, parker og hager. Den bygger ofte reiret sitt oppe i tette løvkroner. Reiret kan være i hule trær eller fuglekasser.

Mat

Blåmeisen spiser insekt og frø. Om vinteren er den ofte å finne på fuglebrettet. Den er en hissigpropp som prøver å jage vekk andre fugler fra brettet, selv de som er mye større enn den.

Annet

Blåmeisen er en akrobat. Den kan henge med hodet ned når den leter etter føde i trærne. Den kan henge i de ytterste tynne greinene og lete etter mat, fordi den er så liten og veier så lite. Blåmeisen legger vanligvis 8-10 egg, men det er funnet reir med hele 17 egg.

DSC 0016

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Fugler Blåmeis