Skogmus

skogmus

Utseende

Skogmusen har gråbrun pels, hvit buk, gul halsflekk, lang hale, store øyge og store ører. Skogmusen kan bli 10-12 cm lang + 10-13cm hale og veier ca. 50 gram. Den har gnagtenner. Musen kan bli ca. 5 år.

Utbredelse

Skogmusen lever i familiegrupper, som oftest i gangsystemer under bakken eller i en rot. Den holder oftest til i skogkanten og i kulturlandskap. Den søker til tettbebyggelse når det blir kaldt.

Mat

Skogmusen spiser plantekost, mest frø fra planter og træ. Den kan også spise sopp, bær og insekter. Den hamstrer mat for å spise om vinteren.

Annet

Når den er 2 måneder gammal blir den kjønnsmoden, og hunnen går drektig i tre uker.  Skogmusen får 2-3 kull i året og 3-7 unger i hvert kull.

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Dyr i marka Skogmus