Rødrev

raudrev

Utseende

Rødreven har rødbrun pels med hvite tegninger på bryst, hals og kinn. Halen er lang og buskete med hvit haletipp. Den kan bli ca 85cm lang + halen på ca 50cm. En voksen rev veier mellom 5 og 10 kg.

Utbredelse

Rødreven er Norges vanligste rovdyr og finnes i alle naturtyper over det meste av landet. Aller best trives den i områder der det er både skog og dyrket mark. Om dagen pleier rødreven å sove i hiet sitt under bakken. Hiet består av flere ganger og rom. Rødreven sørger alltid for å ha flere utganger fra hiet. Noen ganger overtqr den gamle grevlinghi, og det hender også at den deler hi med grevlingen. Den lever enslig eller i små familiegrupper.

Mat

Reven spiser det meste, blant annet hare, fugl, egg, lam, frosk, insekter, åtsel og slakteavfall. Rødreven hører særdeles godt og lytter seg frem til byttet. Da hopper den til og slår i hjel byttet med forlabbene.

Annet

Hun-reven blir kalt tispe og ungene hvalper. Hunnen og hannen holder sammen fra år til år, og de tar seg godt av ungene. Rødreven får 3-8 unger i april-mai. De patter moren i 3-4 veker før de får fast føde. Når høsten kommer kan de fleste ungene klare seg på egen hånd. Det er lov å jakte på rødrev over hele landet nesten hele året.

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Dyr i marka Rødrev