Grevling

soldedgang-tre

grevling

Utseende

Grevlingen har grå kropp og hvitt hode med brede, svarte bånd gjennom hvert øye. Den er ca. 67-81 cm lang og 10-12 kg tung.

Utbredelse

Grevlingene lever enslig i huler i skogsbakker. Om vinteren går den i hi, men er ikke i dvale. Forekommer i størsteparten av Europa, og i Norge finner vi den nord til Nordland.

Mat

Grevlingen er utvilsomt den av våre mårdyr som har mest allsidig kostholddet, den kan med rette kalles en alteter. På enger eller beitemark finner grevlingen snegler, meitemark, frosker og musebol. Grevlingen bruker både hørsel og luktesans for å finne maten.

Annet

I Norge kommer ungene til verden i siste halvdel av februar og første halvdel av mars. Omtrent tre måneder gamle begynner de å bli eventyrlystne, og drar ut på små oppdagelsesferder.

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Dyr i marka Grevling