Ekorn

DSC03570

Utseende

Ekornet har lang buskete hale og spisse ører med mørke hårdusker og store øyne. Sommerpelsen er rødbrun og vinterpelsen er grå. På magen er pelsen hvit hele året. Ekornet kan bli 25 cm lang + 20 cm hale og det veier ca. 300 gram. Bakbeina er lengre og kraftigere enn forbeina.  Ekornet kan lage smattelyder når det blir skremt, men er ellers nokså taus.

Utbredelse

Det trives i  barskog og i løvskog, men også i hager og parker. Det kommer ofte nær menneskene og kan bli nokså tamt. Det holder til i hele Europa (ikke Island og middelhavsøyene) og i Nord-Asia. 

Mat

Ekornet spiser først og fremst frø av bartre, men nøtter, bær, sopp og frukt står også på menyen. Dessuten spiser det insekt, egg, hasselnøtt og fugleunger. Om høsten har ekornene det travelt med å samle mat til vinteren. De hopper rundt, og graver ned kongler og nøtter. Finner du sopp eller nøtter i en grenkløft, så er det ekornet som har lagt det der. Det er bare så trist at ekornet ikke alltid husker hvor det har alle matsforsyningene sine. Ekornet er ofte å se på fuglebrettet.

Annet

Ekornet er flink til å hoppe og klatre i trærne. Det kan bli 10-12 år gammelt, men det er mer vanlig med 5-7 år.

 

 Ekorn

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Dyr i marka Ekorn